logo m tekst_Tegnebræt 1

Hvad koster rekruttering?

Fremtidens HR > Rekruttering > Materiale > Rekruttering

Af Recruda, 2022. København.

Hvad er rekruttering?

Rekruttering er en fællesbetegnelse for disciplinen at tiltrække nye medarbejdere. Rekruttering er en ledelsesopgave, der har væsentlig indflydelse på virksomhedens drift og performance. Rekruttering og rekrutteringsstrategier er afgørende for en virksomheds vækst, indfrielse af vækstmål og gode resultater på både top og bund.

Et effektivt rekrutteringsforløb sikrer ikke blot, at man modtager flere kandidater, men at kvaliteten forbedres og medarbejderene bliver i virksomheden eller organisationen længere.

Virksomheder og organisationer kan typisk spare resurser ved brugen af eksterne rekrutteringsbureauer.

Hvad koster rekruttering?

Rekruttering kan være et stærkt værktøj i fasen for nyansættelse. Ved at anvende ekstern rekruttering fra branchespecifikke eksperter, får man en samarbejdspartner der indgående kender kandidatmarkedet og stillingens arbejdsområder, der giver en fordel i identificeringen og erhvervelsen af medarbejderen.

Der er mange ting at tage højde for, når der udregnes priser for rekruttering, search and selection og headhunting.

Prisen på rekruttering kan variere meget, afhængig af branche, stillingsniveau og konkurrence på markedet og vil stort set aldrig være den samme hos to leverandører.

Et rekrutteringsbureau kigger på flere ting, når de indgår samarbejde med en virksomhed eller organisation, og vurderer hvorvidt de succesfuldt kan finde vedkommende og prisen på det.

Gode overvejelser inden brugen af rekruttering.

Hvilken branche arbejdes der med?

Er det et specialistfelt, hvor der søges medarbejdere med mere end 5 års erfaring, eller søges der entrylevel til en kundeservice funktion.

Hvad er vilkår og lønramme for rollen?

Et essentielt punkt når der flyttes profiler fra et job til et andet, er attraktive vilkår. Ikke nødvendigvis i form af exceptionelt høje lønninger, men generelt gode vilkår på f.eks. pension og fleksibilitet

Hvor skal vedkommende sidde?

En faktor der er afgørende i tiltrækningen af nye kandidater, er adressen på arbejdsstedet. Der er udvalgte områder, hvor profiler i høj grad søger enten til storbyer – eller væk fra. Det kan branchespecifikke eksperter give dybdegående indsigt i.

Skal vi indhente dig 3 uforpligtende tilbud?

Brug formularen, og Recruda formidler dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på rekruttering eller andre HR ydelser.

Værd at vide om rekruttering.

Specialister og topledere vil typisk have et bureaufee på 10-20% af bruttoårslønnen.

Krav til ledelseserfaring og ansvar er en væsentlig faktor både for valget af samarbejdspartner og prisen derpå.

Nogle markeder og kandidattyper er i høj konkurrence, hvor ekstern brancheekspertise kan være exceptionelt resultatskabende.

En god definition af udbyttet i at arbejde for jer, både på tværs af det faglige, men også det kulturelle og kollegiale, gør arbejdet meget nemmere for en ekstern leverandør, og tiltrækker naturligt flere dygtige kandidater.

Sådan kan afregningsmodeller se ud.

Procent af årsløn.

En model kan være procent af årsløn. Denne aftales individuelt bed det enkelte bureau, og kan variere meget, afhængig af rollens kompleksitet.

X gange månedsløn.

Et andet format kan være X antal månedslønninger. Der kan bureauets fee f.eks. hedde 2 x månedlige bruttoløn, men aftales med den enkelte leverandør.

Fast beløb.

Nogle leverandører har en fast pris på deres ydelser, og afhænger af hvilken profil der søges. En rådgiver kan f.eks. koste 35 t.kr. og en leder 95 t.kr., dog har alle leverandører individuelle modeller og aftales altid på baggrund af rollen der søges.

No Cure No Pay.

Nogle rekrutteringsbureauer tilbyder såkaldte "No Cure No Pay" aftaler, hvor der udelukkende afregnes, såfremt vedkommende findes og ansættes.

Retainer.

Der kan også indgås længere varige aftaler på rekruttering og HR ydelser, hvor der f.eks. aftales en månedlig leverance og afregning.

Den eksakte pris.

Der er ikke et facit på, hvad rekruttering koster, da det afhænger af mange parametre og udbyderen der samarbejdes med.